fredag 16 oktober 2009

Två veckor kvar

Om två veckor fyller mina tvillinggrabbar 13 år. Tänk att de blir tonåringar.

Det börjar märkas att det snart är födelsedag med tanke på humöret hos den ena av dem. Det är på något vis att han ska ta ut all besvikelse innan, gardera sig liksom, över det han inte kommer att få. När det kommer till kritan och det är födelsedag brukar allt bli jättebra i vilket fall. Jag tar under dessa "hemskveckor" på mig rollen och är "hemskmamman" och säger nej till allt han önskar, så att han får lite distans till det hela. I och med att hela situationen är så negativ ändå.

Vi brukar alltid göra något speciellt dagen till ära. Det brukar vara att vi föräldrar är lediga, frukost på sängen; en bricka med ljus, godis, o`boy, och sedvanlig plättårta med hallon. På dagen brukar vi åka på något äventyrsbad, ha med oss god matsäck för att sen äta på restaurang på kvällen. I år har vi inte hört så många sådana önskemål, vilket är tur, för vi har planerat något helt annat. Men roligt. Förhoppningsvis!

Efter grabbarnas födelsedag kommer oron inför julen.....och i år lär det ju inte bli bättre, när det är som ett nytt blad i och med att vi åker till Thailand. Ja, det lär ju bli mycket tjafs innan vi kommer iväg. Men det är det ju värt.

Inga kommentarer: