onsdag 31 mars 2010

Tre f

Färgglatt, franskt, fulsnyggt.

Ville ha in ett "fuck" också, men det passade inte i sammanhanget

Tre e

Ekonomiskt, ekologiskt och estetiskt.

Så ska jag inreda mitt nästa hus.

Det bubblar

Jag brukar bli så glad av bubbel. Jag tycker det är lyxigt och härligt att ta ett/några glas, det förgyller tillvaron.

Det är härligt med såpbubblor, det ger mig en känsla av barndom och vår. Att marken börjar bli fri från snö, och att man kunde ta på sig gympadojjorna.

Jag tycker även om när det bubblar i magen av skratt och lycka. När man inte kan sluta att le, utan det bara bubblar över av lycka. Ja, vem gillar inte det....

Det bubblar för fullt i min mage just nu. Inte av den trevliga sorten utan av sorten då man genast måste gå och ta vitpeppar. Det finns trevligt bubbel och så finns det det här bubblet som man bara måste stävja. Jävlar!

tisdag 30 mars 2010

Jag är duktig

Jag är duktig på att vara inkonsekvent och motsägelsefull. Eller kanske inte.

Vackra namn

En av mina bästa vänner kallar sin flicka för "Rosen". Visst är det underbart?

Alla dessa härliga soffor


Finns på Blocket.
Då 28 000 kronor, nu 4 500 kronor.

måndag 29 mars 2010

Vem uppfann vågen?

Frank Zappa.

Men den breakade 1996 i Mexiko. Så nu vet ni.

(Bakgrund: Det var en gång för rätt länge sedan en snubbe sa: "han som uppfann vågen, han måste vara rik han". Det blev knäpp tyst. Förundrat tittade resten av sällskapet på varandra, men sade inget mer än "mm". Falskt? Kanske det. Men vissa saker är bäst att bara låta gå förbi. Till nu. Och ja. Frank Zappa, som levde då, var nog ganska rik.)

Dagens kärlek

Människor som får andra människor att bli bättre människor.

Dagens sanning

Jag är ju ingen musiktjej. Har köpt en skiva i mitt liv. Fick lov att sätta på klockradio när de andra insisterade att de promt skulle ha musik på förfesten. Och jag ljög att jag lyssnade på Tracks och ville ha blandband.

Fan, jag fattar inte när man ska ha tid att tänka om det ska vara ljud på hela tiden. Tänka, det är min musik det; och vårrensningen då.

Dagens ord

Vårrensning.

För mig är det ett ord som för andra kan upplevas som ljuv musik.

Wow

Nu har jag hittat en våning på tvåhundra kvadrat i Östersund. Det låter väl spännande. Jag kanske flyttar dit.

Tyvärr

Vad sjutton gör man när ens soffa som man verkligen gillar inte pallar trycket längre. Den är mer en klösbräda än något annat. För stunden täcks den mer eller mindre av kuddar för att inte fulheten ska synas allt för tydligt.

Den är ju fin i formen, den gamla vännen, men tyvärr när den börjar falla, så faller den hårt, fort och obekvämt.

Att hitta en ersättare är inte lätt. En soffa är ju för mig så statementaktigt, för mitt inre alltså. Jag vill inte ha en soffa jag stör mig på, eller rättare sagt, en som tar för mycket plats. Helst vill jag ha en grå sammetssoffa. Men då jublar väl kissen....

Det går runt, runt

Kom på´t

Nu har jag identifierat den nya känslan jag har när det gäller inredning, det är typ fransk bistro jag har känningar åt.

Igen.

Keep on jogging

Vi har alltid försökt att låta barnen ha bra skor när de tränar. Men allt har en gräns. Ibland måste fashion gå före funktion. Och det är när det gäller löpning, eller rättare sagt jogging.

Jag hatar joggingskor. Det är bland det fulaste jag vet, därav har det inte funnits joggingskor i vårt hem. I lördags flyttade det dock in ett par, då sonen verkligen behövde ett par för utelöpar/konditionsträningen. De, för brorsan gick i dem hela städardagen, tyckte att de var så bra att de nästan gick/sprang av sig själva. De kände det som om de studsade fram. Och ja, de är ju supersköna. Och pig ugly. Men det får väl den arma modern ta.

Dottern vägrar att ens prova dem. Hon tycker att de är asfula. Kan inte annat än att hålla med. Men jag funderar ändå starkt på att investera i två par till så småningom; till mig och andra sonen. Så att vi flyger fram. När det är mörkt ute.

Ut med det gamla

I går var det rensning big time. När jag kollade fejjan visade det sig att var och varannan person rensat hemma. Det är väl våren som gör sig påmind.

Vi rensade ut pojkarnas rum från scratch, provade alla kläder, fick sig ett och annat skratt. De har blivit större fast det inte har märkts. Vi stökade om ända tills att de bara har saker och kläder de kan ha och som de använder.

Superskönt!

fredag 26 mars 2010

torsdag 25 mars 2010

Barnkalas

Läste på en blogg om att de skulle ordna barnkalas med tema katt. Tjejen som skulle ordna det fick massor av bra tips i kommentarerna. Först började jag också att spinna iväg i min kreativitet, men precis då, liksom samtidigt, var det en annan känsla som kom över mig, en känsla som kändes som om magen snörptes av, lite småångest, och det var att jag inte kommer att få ha fler barnkalas.

Barnen är för stora nu. Jag är i och för sig nöjd med alla kalas vi har haft, alla barnen har i alla fall haft minst två kalas per person och år, och alltid med ett tema av något slag. Ofta var temat ihopkopplat till vad man gjorde med godispåsarna. Men viktigast var ändå alltid lekarna, eller tävlingarna; hela havet stormar och dansstopp.

Shit, vi får nog köra lite hela havet stormar till helgen. Jag är ju skitbra på det. Och gömma lite godispåsar, eller föresten det är snart påsk, då kan jag ju flippa ut på det.

Hurra, hurra, hurra

Vad är det för dag idag? Jo, det är våran våffeldag. Hurra, hurra, hurrrra!

onsdag 24 mars 2010

Dagens hatord

Stekare.

Det är ju ingenting. Ingenting.

Dagens ord

Högkvarteret.

Hur ballt låter inte det?

Äntligen

Jag har hela Aaltovasen full med tulpaner och videkissar, och på vardagsrumsbordet står en kruka med pärlhyacinter. Det är vår och jag känner det ända ut i hårtopparna.

Dagens inredning

Idag vill jag inreda utifrån hur Kate Moss ser ut. Så där lyxigt skönt och avslappnat.
Ever tried.
Ever failed.
No matter.
Try again.
Fail again.
Fail better.

Samuel Becket (1906-1989)

tisdag 23 mars 2010

Jisses

Det är spridda skurar i min lilla bloggvärld.

Blanda inte ihop muppa med nuppa!

Dagens självutnämnande

- Jag är ju en miljömupp, säger Lena.

Och det får hon ju vara om hon vill. Hon är ju liksom inte ensam om att muppa miljö. Det är ju faktiskt helt ok. Jag är för miljö, men det är långt kvar till muppandet.

Det är inte alltid så enkelt....

Som barnen brukar säga.

Dagens ord

Redundans

Betyder säkert inget viktigt men kan inte få det ur min skalle.

Dagens kärlek

Förståelse, acceptans, tacksamhet och förlåtande.

Dagens slangordlista

Aina lika med polis.

måndag 22 mars 2010

Maria Montazami del 704

Ja. Det är sant. Jag älskar den kvinnan. Eller inte kvinnan i sig, utan mer gosedjuret Maria. Hon är så gullig när hon säger saker som att hunden har "...så många tighta krullar".

Inte så förbannat pk, men förbannat skönt. På något sätt. Som att läsa en skvallertidning ungefär.

Arbetsträning

Vi har ju sagt till våra barn att vi tycker att de ska ha ett eget boende när de är sexton, alltså när de börjar gymnasiet. Dottern som började inse att det inte är så långt fram i livet började panika häromdagen med att hon inte var mogen o.s.v. Men det är bara att börja träna.

I går började hon med att träna genom att träffa sina mer världsvana och gulliga kamrater Anna och Alice i Huvudstaden. Där tränade de olika saker, bland annat att gå och fika. Det är visst sånt man gör när man flyttar hemifrån påstod hon. Sen åkte hon pendeltåg hem, själv. Det var bra träning. Hon kändes lite mer mogen när hon kom hem tyckte jag nog.

Sakta men säkert hittar hon nog en lösning på det hela.

Hurra, hurra, hurra, hurra

För härliga Petra som fyller år idag.

Petra och jag har rötter som växer ihop och en vild och galen ungdomstid tillsammans. Det är jag tacksam för.

Tjejhelg

Bästa helgen ever; kombination av familj och härlig vän. Det har snackats, tjattrats, ätits och druckits. Mellan det har familjelivet även tagit plats i form av: skjutsningar, skällningar, innebandy och utebandy. Det sistnämnda inte för mig då, utan för mannen, nästan.

Men det passade så bra in.

New York

Lena, en kompis till mig ringde och berättade att hon skulle åka till Äpplet. Hon ringde för att få lite tips. Helt underbart, för henne och för mig som kommer att få höra allt om hennes resa.

Jag har som mål att åka dit en gång per år för att det ger så mycket energi och livslust. Nu ska jag sätta mig ner och skriva upp lite saker som hon inte får missa, vad hon kan köpa för presenter till barnen och vad hon kan hoppa över.

Härligt, det är som att göra resan på nytt!

fredag 19 mars 2010

Rätt man på rätt plats

Dottern pratade med syon om vad hon vill göra på sin prao samt vad hon har för mål i livet, varpå hon svarar: "jag är inte intresserad av något, det enda jag vet är att jag vill härifrån".
"Då måste du ha bättre betyg", svarade han.

Klok man. Igår gjorde hon klart flera uppgifter hon skitit i de sista veckorna. Kanske kommer det något intresse med på köpet. Vem vet.

torsdag 18 mars 2010

Lättar upp stämningen med en bild


Clownen Manne. Han är ju rolig.

Att kommentera på bloggar

Jag kommenterar gärna på bloggar när jag tycker något. Ibland känner jag mig lite dum eftersom jag inte känner personen ifråga, men tycker jag något är bra eller roligt då brukar jag göra det i alla fall.

Men idag blev det lite skämsluva då jag kommenterade något på allvar som var ett skämt. Jag brukar ju ha koll på vad som är på sanning och vad som är på skämt. Fan, vad korkad jag kände mig..... Men,ha, ha. Skäms på mig....

Det måste bero på vädret

Idag blev allt lite tungt och allvarligt. Tur att det är vår och sol snart....

Gud hör bön

Alla i "tuffa gänget" blev inkallade till rektorn för allvarligt samtal, utom min son. Hård fostran lönar sig. Modern är lycklig. Mer än lycklig.

Som belöning går jag med honom till fotbollsträningen, vilket jag innan jag fick reda på detta sagt att jag inte skulle, eftersom jag har tusen andra saker att göra. Men han kan köpslå min son. Vet vad han ska säga för att få sin vilja igenom. Och det är tur det. Han kanske ska bli köpman när han blir stor. När han ledsnat på fotbollsproffseriet det vill säga.

(Andra sonen är inte i riskkategorin som tur är. Han är mest snäll hela tiden och behöver därmed inte heller fostras lika hårt.)

Quick fix

Jag vet inte hur det är med er men jag är otroligt tveksam över debatten om fetmaoperationer; Gastric bypass. Eller jag är inte tveksam över debatten som sådan men det är slutsatsen jag är tveksam till. Forskning visar att människor med grav övervikt mår mycket bättre om de går ner i vikt vilket de gör efter dessa operationer.

Det jag ställer mig frågande till är alternativet till operationer, varför inte det diskuteras. Jag började fundera på detta i och med min besatthet av programmet "Biggest loser", där människor med grav övervikt, psykologiska problem, och hälsoproblem går ned i vikt på grund av ändrat kognitivt schema, rätt kost, träning och övervakning av läkare.

Det är på grund av detta jag skulle vilja föra in detta i debatten; alternativet förändrad kosthållning kontra hård träning, vilket inte är en kvickfix. Men där individen får lov att gå till botten med problemet och processen även gör att individen lär sig att förhålla sig till kost och motion på ett annat sätt, det blir en typ av kognitiv förändring, vilket inte en operation kan leda till. Jag vill veta vad en operation och kringvård kostar kontra vad kostnaden för en pt och tillhörande läkarvård kostar, samt i ett längre perspektiv.

Tyskan

Dessvärre faller den tyska jag lärt mig bort i förmån för att i många, många år matats med mannens: "kartoffelkopf".

Så fort jag vill tänka på tyska så tänker jag: kartoffelkopf, kartoffelkopf, kartoffelkopf....

Tänk om det hela tar över mitt liv!

Guten morgen unt guten tag

Jompe kommer i morgon, det var nog ett år sen vi sågs, och så pratade jag med Bente från Norge och det var nog tjugo år sedan vi pratade sist. Vi bestämde att vi ska ses. Snart.

Jag är så tacksam för att jag har så fina människor kring mig. Danke.

Och för er som inte vet så bodde jag ett år i Schweiz och där jag lärde mig lite tyska, vilken jag återupplivar nu.

onsdag 17 mars 2010

Kloka ord, och vitaminer

Kan inte vi åka till Thailand får Thailand komma till oss, sa Buster innan vi delade på ananasen.

Lägenhet/fjällstuga

Hur tänkte man här? Ett helt normalt 40-talshus, där man inrett en hel lägenhet i virke. Till och med tv-rummet har träväggar om man kollar bortom tapeten...!




























Nyfiken

Hur och vem kom på att poppa majs i olja så att det blir delicata popcorn? Jag vill veta, för att sedan ha möjlighet att hedra denna människa.

Vegetarianer

Jag och sonen är helt genomförkylda och valde att inta en vegetarisk frukost - popcorn.

Det är vår melodi.

tisdag 16 mars 2010

Retorikexperten:

Man ska inleda med ögonkontakt och tystnad

Nyår 2009/2010



Vi stod över detta då.
(klicka på bilden för att få den i större storlek)

måndag 15 mars 2010

Knäppare än knäppt 2

Jag skrev en kommentar i en blogg som jag ofta läser om hur konstigt jag tyckte det var att en klasskompis till mig tänkte på så konstiga saker då när vi gick på gymnasiet, när vi andra tänkte på killar, mat och sova så funderade hon på varför hjulen på en bil ser ut att gå bakåt när de går framåt. Det var nog att hon tänkte i tekniska termer jag tyckte hon tänkte konstigt. För jag kan tänka mig att det är en och en annan som läser denna blogg och tycker att jag tänker knäppare än knäppast.

Och det är helt ok. Ibland fattar inte ens jag mina egna tankar.

Knäppare än knäppt

Häromkvällen såg jag ett reportage från Haiti och det är väldigt lätt att bli berörd. De har inte på långa vägar fått ihop pengar så att de ska klara att bygga upp landet på nytt och klara av all sjukvård för de drabbade människorna. Jag lider verkligen.

Men när man gör sådana reportage måste man ju vara trovärdig. I ett klipp var det om en kvinna som amputerat sitt ben som var på återkontroll till en läkare, kvinnans amputerade ben var helt ihopläkt och stumpen hade inte minsta yttring av sår. Då blir jag som besatt; hur lång tid tar det för ett amputerat ben att läka ihop så att det ser helt lagat ut? Jag kan inte hitta information om det någonstans.... irriterande.

Nu ska ingen tro att jag inte tror att de är i behov av hjälp, utan tvärtom; jag förstår att de är i superbehov av skitmycket hjälp. Men det jag inte fattar är att man nu gör ett sånt knäppt inslag. Om det nu inte bara tar två månader för en benstump att läka ihop.

Det går runt, runt

Jag älskar kedjor som helst blir till cirklar. Kan inte rå för det, är nästan bestatt av skiten.

I helgen fick jag lösryckta delar som jag kunde fylla i till en kedja på fem fasta delar. Det är bra det. Den ser ut så här: en tjej som jag gick med på Komvux var tillsammans med en kille som jobbade som vaktmästare på den skolan jag senare jobbade på, sen blev den killen tillsammans med en tjej som han fick två barn med, den tjejen blev sen tillsammans med min komps ex, och de fick ett barn, min kompis ex blev efter henne tillsammans med en tjej, och hon är Sols lärare.

Tänk hur det kan gå. Tyvärr blir inte cirkeln sluten. Än.

(Eller det går nästan runt, för tjejen som det börjar med, hon som gick i min klass på Komvux, hennes dotter går i skolan där mammans kille jobbade som vaktmästare och i samma klass som Sols lärares systers son, så ja, man kan kanske säga att det går runt - nästan. Om sonen och dottern skulle kunna bli ihop skulle det defintivt gå runt. Detta är dock en omöjlighet enligt min syster, som är deras lärare.)

Dagens ord

Bastard.

Inspirerades av "basta".

Love


Finito

Ser hur förbannat löjligt det ser ut med en massa ord som är förlängda med extra bokstäver. Nu får det vara slut på det. På en gång. Basta!

Dagens glädje

I helgen kommer en bästavän på besök. Det blir så hääääääääääärligt! Då blir det garanterat hussnack, vin, mys, vin och härliga promenader.

Jag läääääääääängtar!

Dagens svordom

Fuck.

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaattis!

Idag fyller barnens morbror Patrik år. Och det roliga med Patrik är att när han växte upp så hade han och hans familj ett väldigt lila badrum vilket innebar att när de hade gäster som besökte badrummet så hördes väldigt ofta: "Oh, lila".

Patrik trodde i många år att färgen hette just "oh-lila".

Ja, grattis då.

VårSol

Barnen är lediga idag och dottern tillbringar dagen hos en kompis på landet. Mycket bra tycker jag, att hon byter slött pillande i naveln mot helly hansen och frisk luft. Att vara ute med hästarna stod visst på schemat.

Toppen för en femtonåring som inte gillar hästar men som behöver lite D-vitamin på sin lilla näsa. Toppen för en mamma som blir galen på slöheten hos tonårsdottern.

Viva la bondliv. För en dag.

Vinst

Morsan vill ha med mig till Marocko. Sa jag att jag vill till Marocko? Spännande. Vi får se hur det blir. I så fall far vi i början av april. Jag vill ju dit och frossa i kakel. De é love för mig.

Retro

Inkamönster är på ingång igen. Jag vet inte hur det är med er, men jag är inte med i matchen. Än i alla fall. Men jag vet hur jag är, kan göra en kovändning helt plötsligt då jag ser något i en ny kombo eller färgställning. Vi får väl se....

söndag 14 mars 2010

Dagens kärlek

Solsken, promenad med en själsfrände, färska ägg från gården och videkissar.

Best of the best.

fredag 12 mars 2010

12 mars

Idag är det Jämtlands nationaldag och det firar vi med att sjunga jämtlandssången:
www.storsjoyran.se/ftp/republiken/rep_jsang.asp

Så kom igen då så sjunger vi tillsammans: "..........Fagert är landet som blev vår lott och arvedel.....".

Four years











.
.
Ibland är det så mycket enklare att förklara saker och ting på engelska, dra ut det som en liten melodi sådär.

Vad jag tänkte på är att det snart gått fyra år sedan jag skulle göra den där tatueringen som jag och mannen bestämde att vi skulle ha istället för vigselringar.

Men nu börjar det bli dags. I alla fall för planering. Jag börjar gå ifrån det tråkiga: stilrent och sleek, till lite grovt och personligt. Fan, jag är gammal nog att stå för att vara den sjöman jag är.

Vem är vem?


SuperHans eller Anna-Charlotta?








Ha, ha

Tänker på föregående inlägg; det är så typiskt att när man drömmer så drömmer man (läs:jag) stort och ganska odefinierat, men när det kommer till realitet så blir det smått och definierat, alltså från land till stad.

Drömmar

Drömmer om vart nästa resa ska gå. Jag vill åka till: Mexico, Marocko, Kap verde öarna. Men mest troligt är att det blir: London, Athén eller Stockholm. I första hand.

Inte pissilla det heller.

What a beautiful day

torsdag 11 mars 2010

Gratisreklam

Hotell Lydmar hälsar och tackar hotell Diplomat för all gratis uppmärksamhet; "Den tiden i media hade vi aldrig haft råd med annars..."

Finn fem fel - del 2.

Inte trodde jag att det skulle komma en vinnare så snabbt. Eller?

Jag undrar om den eventuella vinnaren är Jackie Ferm?

Oharmoni

En jul för några år sedan köpte jag masssor av lyxiga blommor. Det var Amaryllis i kruka och som snittblomma, det var Hyacinter och det var gröna minienar. Det mesta var rött men en del var även grönt och vitt. Vad jag hade längtat efter att frossa i detta och göra mitt hem julfint med en massa lyxiga blommor. Men. När skiten var där blev det inte alls bra. För mycket plotter i mitt oplottriga hem. För mycket stök.

Den här reflektionen har med att göra att jag är väldigt känslig för plotter eller för mycket intryck. Jag kom på detta när jag kände att jag blev störd över att ha två inlägg efter varandra med bilder. Oerhört störande och inget harmoniskt alls. Känns nästan som om de tar ut varandra. Onjutbart.

Ni kanske hajjar, om ni nu kan tänka er att över huvud taget njuta över ett inlägg.

Finn fem fel




Eller tre i alla fall.

Jane x 2

Calamity Jane


Jihad Jane

onsdag 10 mars 2010

Graaaaaaaaaaaaaaaaaattis!

Morfar och min älskade vän Eva. Många som fyller år i samma veva, alla lika älskade.

Graaaaaaaaaaaaaaaaattis!

Grattis till mina älsklingar: Johanna på tjugonioårsdagen och Ebba på femtonårsdagen.

Puss på er!

tisdag 9 mars 2010

Dagens ord

Fjällen.

Låter trevlig och ocoolt på något sätt.

Referenser till lyx:

"...Jag fick genast smak för livet i USA. Familjen hade fem olika sorters frukostflingor. Då tänkte jag att det är så man ska leva. " Aftonbladet: Maria Montazami

Dagens förbannelse

Magsjuka.

Morningcravings

Jag var sugen på rött vin. Jag dricker inte rött vin?

Dagens tips


Dessa vitvinglas från Ikea tycker jag är helt skitfina. Priset - 45 kronor är inte helt fel heller. Såna vill jag ha.
(Shit, mera vintema)

Vad är det med mig?

I morse. Igen. Blev jag sugen på ett glas rött vin. Innan kaffe. Innan frukost. Vad är det för fel?

Sån är jag:













Jag är otroligt väder och årstidsberoende när det kommer till färger och stil, relaterat till inredning.
Just nu tänker jag fjällstuga när jag inreder - i sinnet....så därför tänker jag renfäll och bland annat det gråa kaklet. Annars har jag varit sugen på bonnromantik - igen. En av våra favoritbarer när vi var i New York hade det avlånga vita, kaklet på hela placet, jättefint. Det tredje suget jag har är marockanskt kakel, med mycket färger och mönster. Snyggt både till sober som lite fjällig stil. Tycker jag.

måndag 8 mars 2010

Del 3.


Nu kom jag på vad jag får för känsla av Maria Montazani. Hon är lite som en Rumpnisse, och det är nog därför jag vill att hon ska sitta bakanför dörren och småtjattra.

Ytlighet - Nej tack! Del 2.

Snäva kast. Tittade på Hollywoodfruarna, det ska inte bli någon vana. Det är ju helt utflippat med en massa patetiska kärringar. Man undrar hur det kommer sig att de är som de är.

Men. Maria Montazami är ju helt underbar. Hon roar verkligen. Man skulle liksom vilja ha henne bakanför dörren, sittande där och småprata om sin staging, sina tofsar eller annat livsviktigt. Hon är så himla gullig.

Ytlighet - Nej tack!

Jag blir galen. På mig själv. Jag tittar på Outsider, som idag handlar om människor som ser annorlunda ut och som därav diskrimineras i samhället. Det gör mig förbannad. Och galen.

Jag blir förbannad av att jag kan ha förutfattade meningar om folk, eller störa mig på ytligheter. Nu är jag skitarg på mig själv.

Jag måste behålla den här känslan någonstans i min kropp. Så att jag kan göra rätt - och göra gott. På nåt sätt.

Vad vet jag...

När man säger "undra vad den här dagen har i sitt sköte", refererar man då till kvinnans könsorgan?

söndag 7 mars 2010

Nu börjar det

Igår var vi bortbjudna på kalas. Väldigt trevligt; mat från Pontus and the sea och mousserat hela kvällen. Helt i min smak. Idag är jag trött då.

Vi, var i det fallet tre femtedelar av familjen. Den ena sonen sov hos en kamrat eftersom det var innebandymatch idag -igen. Dottern var på femtonårsfest. Eftersom hon inte hade hunnit köpa någon present så blev det en slant, en klubba och en kondom i ett fint kuvert.

Ja, just. Nu börjar det.

torsdag 4 mars 2010

Grand design

Bästa programmet ever. Visas på kanal 9.

Säg vad du söker - jag finner. Inom 24 timmar!

Grindssons sökarbyrå

  • Resor
  • Ex.
  • Framtida män/kvinnor
  • Hus/torp/lägenheter/kojjor
  • Gammal vän
  • Gammal fiende
  • Husgeråd
  • You name it .....................

Lycklig

Jag som alla andra blir ju lycklig av snälla människor. Människor som inte bara tänker på sig själva utan försöker att se saker i ett större sammanhang. Därför gjorde det mig extra lycklig när jag var inne på den här tjejens blogg:

http://sidenrosett.blogg.se/

Hon gör egna smycken, där halva vinsten går till välgörenhet.

Fint, fint. I love it.

Gyllene skor


I Expressen kan jag läsa att Anna Bergendahl kan komma att diskas från Melodifestivalen i och med att hon hade på sig sponsrade skor. Expressen refererar till Resume som refererar till mediebyrån Carat som menar att värdet för produktplaceringen är mellan 3.5-4.5 miljoner kronor.
.
Det som är intressant i sammanhanget är att Expressen nämner namnet på skon hela fem (5) gånger. Min fråga är då till mediebyrån Carat; hur mycket är den produktplaceringen värd? Samt; är Expressen sponsrade måntro?
.
För att ingen ska börja spekulera i värdet av att jag skriver om detta nämner jag inte namnet på skon en enda gång.

onsdag 3 mars 2010

Tolv månader

Brudparet som gifte sig i somras fick av de tolv som var med på möhippan att bli uppvaktade en gång i månaden av något som passade gästen bra att ge bort. Vi i vår familj gav bort en kväll med drinkar och film. Det blev dock bara drinkar.

Den här månaden skulle de bli bortbjudna på whiskeyprovning, vilket lät väldigt trevligt. Jag frågade hur det varit och svaret var att det var mer drickande än prövande.

Det lät ju också väldigt trevligt.

Helt plötsligt

börjar jag tänka på franska och upplever mig själv i en fransk film. Inte dåligt så här en vanlig onsdag.

Dagens namn

Fleur. Tänk så vackert.

Fleur, Fleur, Fleur.

Dagens svar:

Ingen räls, det räcker med två utdragna tänder.

Grattis till tandvården och dottern. Det blev verkligen en win-win-situation.

Om man inte är med mig är man mot mig

känns det som just nu......

Dagens fråga:


Blir det räls eller ej?

tisdag 2 mars 2010

För det är faktiskt så:

vart fjärde år blir jag besatt av damcurling. Hejar och skriker som en galning. Och blir lika stolt och glad över att dessa människor kan underhålla i rampljuset utan att vara bittra över att tiden mellan OS är allt annat än glamorös.

Å så kopior igen då







Har ni tänkt på att dom hära:














är lika domhära:






We are back again

-13 o C

Medicin


Har märkt att min bästa medicin mot tråktorka är att titta på bilderna från Thailand, då fylls jag av glädje, kärlek och tacksamhet och glömmer bort allt annat.

Nej, usch fy

Dax för positiva tankar.

Nysningar

Är det någon fler än jag som nyser och nyser och det aldrig vill ge sig. Jag känner mig som en varböld som aldrig slutar vara. Skitäckligt jag vet, men det är jobbigt att inte känna sig pigg och alert.

Olika generationer

Jag stör mig skitmycket på de yngres sätt att i tid och otid skriva: hehe eller hihi. Detta efter vart och vartannat ord. Så jävla roligt skriver de inte.

Eller vad säger ni yngre, är ni så roliga?

måndag 1 mars 2010

Here I come

Och nu Lenovo ska ni få en jäkla omgång. Det kan ni skriva upp.

Uppdatering: Fuck, fuck, fuck - jävla idioter!