onsdag 13 januari 2010

Julafton

Vi kom fram till Thailand dagen innan julafton. Vi blev upphämtade på flygplatsen med en flakbil och barna sattes på flaket. Charmigt tyckte jag. En stund, tills jag upptäckte att vi skulle åka på fyrfilig motorväg mer eller mindre hela vägen (en och en halv timme). Det blev mycket avgaser och intryck den där biten för våra barn...... Säkert? Nej, absolut inte.

Vår julafton blev såklart lite annorlunda i år. Vi vaknade och hade julfrukost tillsammans (Pannkakor och dricka). Vid julfrukosten delades även julklapparna ut: det blev endast platta paket i år. Under dagen badade vi i områdets pool och gjorde oss bekanta med omgivningen. Hejjade på lite lösa katter och frigjorde bleka kroppar.

På eftermiddagen drog vi ner till stan och kollade runt på stranden, det stora varuhuset och på folk i allmänhet. Vi var till en cool frisör och klippte oss och gjorde oss julfina. De förstod ingen engelska så det var lite småsvårt.... Sen avslutade vi kvällen med att gå till en fin restaurang och äta julmiddag. Gott och trevligt! Vi blev bekanta med den unga personalstyrkan vilka vi såg på stan under tiden vi var där och alla hejjade glatt.

Det var årets julafton det.

Inga kommentarer: