måndag 26 mars 2012

fredag 23 mars 2012

måndag 19 mars 2012

Fortfarande fucking förkyld

Men på onsdag då smäller det. Då händer det något jag väntat på hela livet. Jag bugar och bockar.

lördag 17 mars 2012

Och nej

Jag hade tänkt bli snällare. Men det går fan inte.

Det gäller att bita ihop och försöka. Det måste gå.

Lördagsskola

Sönerna hade skoldag idag. Surt att gå i skolan på en lördag, men det är paybacktime för den dagen de tidigare for till Romme. Samt att vi föräldrar hade möjlighet att vara där och delta i deras aktiviteter.

Det var verkligen sådär. Första lektionen när mina söner glänste i idrott var helt ok. Jag applåderade när de spänstigt gjorde volter och krumelurer. En tår glänste i ögat att mina söner var utvalda att visa upp sina vackra konster. Kaffet vi köpte på rasten var helt ok. Jag vägrar äta hembakat när det är magsjukatider....

Men sen kom the big katastrof. Historia. Hur är det möjligt, skolan har inte förändrats på trettio år i det här fallet. Jämmer och elände. Det droppades namn, årtal, avhandlingar. Fan värre än på universitetet. Efter femton minuter låg eleverna på bänkarna, efter tjugo minuter smygkollade föräldrarna av sina mobiler, jag såg att vissa spelade wordfeud.

Inte jag. Jag hade fullt upp med att observera, anteckna och dra slutsatser. Det blev ett socialt experiment av vår samtid.

onsdag 14 mars 2012

Det är dags nu

Jag ska försöka göra en god gärning för en okänd människa varje dag. Borde inte vara allt för svårt. Jag måste göra goda saker för att jämna ut känslan av allt jag borde vara tacksam för.

söndag 11 mars 2012

Ett varningens finger

Men till er unga där ute: det kan dock få konsekvenser att göra som man vill. Det kan vara viktigt att tänka på.

fredag 9 mars 2012

Ung och dum

Den yngsta på jobbet har tatuerat sig. Härligt, tycker jag. Men huvva, säger andra. "Tänk om du inte tycker om den sen", "det är så fult med tatueringar på gamla kärringar", är kommentarer hon fått.

Men, är det inte det här som är att vara ung? Att man har chansen att vara dum, och komma undan med det. Hur är det annars att vara ung, sejfa som en gammal kärring? Nej huvva, det betackar jag mig för!

Unga ska vara dumma. Unga ska inte göra som vi vuxna säger. Unga ska hitta sin egen väg, genom sina misstag och erfarenheter.

Tids nog blir man gammal och vis. Man väger fördelar mot nackdelar. Det är moget och vuxet. Och jävlar vad trist. Men, samtidigt härligt på sitt sätt.

lördag 3 mars 2012

Filmrecension

Tinker, tailor, soldier spy.

Snygg, superbra skådisar, blurrig, för många spår, för mycket dialog. Men ändå bra.



Juryn i Project runway skulle ha sagt "it need some editing"

Ett kinderägg

Livet är som ett kinderägg. Fullt med överraskningar. Å ena sidan är en del mer än bra, en del skitdålig och den tredje, vet ej. Det blev kanske mer Vi i femman. Kanske.

På gränsen till ett sammanbrott

Igen.