måndag 30 november 2009

Det är så sant

Jag verkligen älskar facebook. Det är anonymt och lagomt. Passar mig när jag såväl är i ide, som när jag är ute med alla andra.

Det borde vara på gång en uteperiod snart. Men så länge så finns ju fb så då hänger man ju med lite i alla fall. På avstånd. Lite gömd sådär.

Hallelulja

Den förut lite mobbade sonen kommer hem idag, skiner och säger: "Jag känner mig lite smartare nu", samtidigt som han visar upp sitt so-prov som var godkänt.

Allt är relativt

Det kanske hade varit värre om hundarna blev matade med hundkadaver än hästskit. Det verkar ju vara populärt att mata djuren med döda polare.

fredag 27 november 2009

The big plan

Min stora plan gick i tusen bitar. Irritersamt det här. Tanken var att jag skulle frossa i jul redan från första advent i och med att vi inte kommer att vara hemma sen. Men shit, det går inte att få till det så där jätte-juligt-mysigt. Det går bara inte. Vet inte vad det är för fel på mig men allt annat än vitt blir liksom bara tokigt. Ja, ja. Jag får smyga in lite allt eftersom.

Dagens sanning

Något nytt för mig är att man matar hundar med hästskit. Ni hörde rätt. Hästskit. Det ni.

Ekologiskt och kretslopssaktigt ska det vara. Ja, jag säger då det.

torsdag 26 november 2009

Det är slut snart

Tur att det är slut snart. November menar jag. Jag fattar inte hur folk kan gilla november, mer än att det är en parantes mellan ett vackert och trevligt oktober och advent-och-juligt december. Man är ju tröttare än någonsinn, mer uttråkad än ever och inget känns roligt.

Finns det något positivt med november?

Grannar

Det bästa med att ha grannar som inte vet hur man uppför sig i ett hyreshus är att man själv slipper uppföra sig.

Eller, hur var det nu då; vända andra kinden till?

Härliga uttryck 2

"För kung och fosterland". När man läser det så ser det töntigt ut, men säg det i ett sammanhang ett par gånger så kommer du ihåg hur härligt det låter. Kanske.

Härliga uttryck

"Dra på trissor". Hur härligt är det inte att säga det.

Säg det ofta så att era barn lär sig att säga det så att det lever vidare.

Godingar


I Enköping har de vett att lägga ut sina gamla grejjor på Blocket.


Julklappstips nån?
http://www.blocket.se/uppsala/Troll___Vovve_24839800.htm?ca=10&w=3

onsdag 25 november 2009

Lycka

En helt annan slags lycka än barnen är vår nya lillkisse. Han är så förbannat söt och gosig. Ibland. Ibland är han inte så söt, speciellt inte när han har varit dålig att borsta tänderna. Då luktar han som om han har rumpan fram. Not nice.

Thailand


Äntligen är resan till och från England bokad. Det var på väg att bli ett riktigt problem i och med att vi vill åka hem från London med sas... Ja, ja. Nu är det löst och vi har även bokat boende för de första nio dagarna. Vi kommer att sejfa i och med att vi kommer att bo i en villa som till och med sonen tycker är ok.
Åh, vad jag längtar.

måndag 23 november 2009

Migrän

Det må vara djävulens påfund. Det och knark.

söndag 22 november 2009

Dagens samhälle

Jag förstår inte när trenden av uber-sanslös-ytlighet ska avta. Den här fucking-look-at-me-ego-tiden ska sluta. Det är dags för att det blir lite mer jordnära och mänskligt. Tycker jag i alla fall.

Jag börjar längta efter trä igen. Rent härligt trä. Mmm, det kan ha att göra med att jag tillfälligt bor i en grotta/ide.......

Tidigare liv

Jag bodde nog i en grotta i mitt tidigare liv. Denna slutsats kommer sig av att jag gärna går i ide vissa perioder. Då försvinner jag för ett tag och är mer eller mindre med tonvikt på mindre kontaktbar. Jag sköter det jag ska sköta men orkar inte med att vara vare sig social eller speciellt trevlig.

Problemet är att jag inte tror på att man har merän ett liv. Men om jag nu har haft det har jag nog vid närmare eftertanke varit en björn.

Idag

Idag är det exakt en månad kvar till vi åker till Thailand. Det känns skönt. Mycket skönt.

På tapeten

Är det fler än jag som helt plötsligt hör en massa folk som går på fester med tema "rock". Konstigt. Min teori är att det är Anki Bagge som är de utlösande faktorn.

Liksom på låtsas.

Funderingar

Dagens betyg:
Betyg IG
1) Jag undrar hur det kommer sig att tv4 inte har någon koll på hur deras programledare ser ut när de är sminkade i programmet Förkväll. I alla fall en ser helt galen ut i för mycket smink.
2) Lili och Sussi var på något typ Godkväll-program häromkvällen. För er som inte vet vilka de är, är det ett syskonpar som var sexy-girls i slutet av 80-talet. Idag däremot, ser de för taskiga ut, i alla fall när de har på sig alldeles för mycket make i tv. Hate it.

Fattar inte varför de (som mejkar dem) inte tittar på dem typ genom en tv-skärm innan de går på. Det ser ju helt galet ut.

Betyg VG
1) Dvärgarna i någon programserie om en familj som är kortväxta. Tycker inte det är speciellt underhållande, men intressant. Och tänkvärt.

söndag 8 november 2009

Trist

Det är verkligen inte min grej att vara synskadad. Jag som inte kan underordna mig ett recept ens.

onsdag 4 november 2009

Skilda föräldrar

Det är lätt för mig att moralisera kring hur man ska göra om man är skild när det gäller barnen, jag som inte är det menar jag. Men jag får inte ihop det; att många inte kämpar för att få ha barnen så mycket som möjligt.

Jag är sugen på

Idag är jag sugen på en sammetsklänning med mer än en dragkedja på. Det skulle jag verkligen vilja ha. Kanske bruten sammet. Det var längesedan.

tisdag 3 november 2009

Återknyta

Jisses vad det är jobbigt när man har ett eller flera val. Ja, för er som inte hajjar vad jag menar är jag fortfarande insnöad på det här med vaccinationer. Det blir ju inte bara svininfluensavaccinet som återkommer i tanken utan det är ju vaccinationer i allmänhet, och för att inte tala om hela läkemedelsindustrin. Det finns ju så många om och men. Man vill ju bara att det ska bli rätt och bra. Det är lite som att välja pensionsförsäkring, väljer man något väljer man ju bort en hel massa andra, möjligen bättre försäkringar. När det kommer till val, gäller det även julens resa, den tanke vi har ifrågasätts av andra med förmån för deras erfarenheter. Detta gör att vi kommer alltid att fundera om det hade varit bättre att åka någon annanstans än dit vi kommer att åka. Äh, shit. Det är bara att fara och vara glad.

Förberedelser

Det känns lite att bli borta över julen. Mycket av känslorna är sköna, men det finns även andra, som att inte fira nyår med vårt härliga gäng; den stora familjen. Men det är även annat, att missa julen med allt vad den inbegriper. Detta gör dock att julen kommer att få komma tidigt i år. Redan till första advent för att vara exakt, eller rättare sagt dagen innan första advent till och med. Då blir det jul i stugan minsann. Jag glädjer mig.

Hmmm

Vilka konstiga meningar det blev i det förra inlägget; korta, avhuggna och utan flyt. Man kan inte lyckas jämt....

Pirr

Jag har varit och klippt morsan som åker till helgen. På köpet fick jag lov att kolla igenom hela hennes packning. Lätt ointressant faktiskt. Men ibland får man bita ihop. Hittade dock några klänningar som jag lånar med mig. Bra! Bland annat en som jag ska ha på nyår. Då är det fixat. Det känns ju bra. Och konstigt.

Vela hit och vela dit

Hur ska man göra med vaccinationen egentligen? Jag håller på och velar fram och tillbaka, nu lutar det åt att barnen ska vaccineras i alla fall. Och nu pratade jag med en kompis som jobbar på akuten och hon sa att hon INTE ska vaccinera sina barn i och med att det var en läkare som avrått att vaccinera barn under 15 år som inte ingår i riskgruppen.

Skit - det här blir inte lättare. Det är väl kanske som att flyga - bara kasta sig ut och göra´t. Eller inte.

måndag 2 november 2009

Ont

En kombo av nackspärr och huvudvärk. Trodde att det skulle ta slut för en vecka sen, men men. Det är bara att vänta ut skiten.

söndag 1 november 2009

Höstfest

I går var det höstfest med god mat och mysig/stämningsfull dukning. Spökpromenad, bad i tunna och bastubad. Vilken tur vi har. Trevligt för stora och små.