lördag 31 oktober 2009

Tacksamma tonåringar

Deras födelsedag kom till sist. Det var osäkert till sista sekunden om farsan kunde slita sig från Norge och vara ledig med sina födelsedagsbarn, som han alltid brukar vara. Men som sagt - det gick.

Det blev en helt fantastisk dag; plättfrulle, några ynka paket, lurtur till Stockholm. Ena sonen hatar överaskningar, och led och led, rädd för att besviken och att inte veta vad som komma skulle. Till slut var vi i alla fall i Stockholm och sa att vi skulle ta en memory lane, bokstavligt alltså: tvärbanan från Alvik till Gröndal, kika omkring där, fara till Karolinska där de föddes och kika runt där osv. Det möttes inte med jubel och fanfarer.

När vi kom till Gallerian och körde Seg way var det dock muntrare miner, ett race där hela familjen medverkade - med cykelhjälmar. Sen var det en tur på Rodeotjuren, svårare än vad jag trott. För att glädja dem ännu mer fick de handla de skor de ville ha innan vi for ut Gokartbanan där det blev match igen, eller tävling kanske man kallar det i de sammanhangen. Lite Donken på Barkaby för att åka och svulla på Ica, hem, middag, Idol och avsluta med lite American Pie -som för övrigt har ett språk som till och med jag rodnar när jag hör.....lyckad, lyckad dag med andra ord.

Det suger

När man glömmer viktiga personers födelsedag. Då spelar det ingen roll att man gått i veckor gått och tänkt att den dagen får man ABSOLUT inte glömma att höra av sig. Men så gör man (jag) det i alla fall. Fy skäms på mig.

Grattis fina, fina Anna på din 16-årsdag.

torsdag 29 oktober 2009

Dramatik

Sol är på väg ner från Östersund med buss. Hon berättade att hon skulle byta i Sundsvall, vilket jag vet att hon tycker är lite läskigt. Mycket är att hon tycker att det är jobbigt att på nytt hitta sig en plats i en proppfull buss. Men inte nog med det, när de var utanför Hudiksvall var det en snubbe som hade fick ett spel och började skrika och gorma så att de var tvugna att ringa polisen för att de skulle komma och plocka upp honom. Men hallå, en galning på Y-buss från Östersund -Uppsala, hur troligt är det. Men antagligen så.

Jag kommer att få mer detaljerad information när hon kommer hem.

Hollywoodfru-Maria- Monte-någonting

Hon säger att hon pratar så långsamt för att hennes tankar går så snabbt.

Euh, är det någon som fattar det?

Födelsedagen

Jag är så spänd på hur det kommer att uppfatta överaskningen i morgon.

En sak är säkert i alla fall, det är att de kommer att bli besvikna över att de inte kommer att få det de önskar sig. Men så är det i livet; hårt och inte ett dugg rättvist.

Barnarbete

Fick precis hem ett brev från Aftonbladet i och med att ena sonen anmält intresse för att sälja tidningar på helgerna. Shit, vad svårt det här är; jag har präntat in i deras skallar att de ska jobba och att de kommer att få jobba hårt i och med att det inte är lätt att få jobb, så på det viset är det ju bra att han anmält intresse. Men kommer han att sälja? Kommer det bli vi som får tjata på honom för att få det gjort? Så många frågor och så få svar.

Hm. En ny dag och ett nytt dilemma att ta ställning till.

Idag

Idag är en dag innan mina tvillingar fyller 13 år. Jisses, de blir tonåringar. Detta innebär att jag har tre tonåringar inom kort innanför mina fyra väggar - hjälp! Det blir något det... Vår lilla (?) flicka kommer hem ikväll från resan till Östersund i och med att hon ska vara med och fira grabbarna i morgon. Vad vi ska göra blir en överaskning, men jag hoppas det blir uppskattat.

onsdag 28 oktober 2009

Tatueringar

Jag ska ju tatuera mig. Någon gång. Det skulle egentligen redan vara gjort, men det är det inte. Jag är en typisk gränsmänniska så jag kanske blir helt tokig i tatueringar och inte kan sluta när jag väl börjar. Det skulle vara lite typiskt mig. I och för sig är det inte mig emot. Jag kan tycka att det är ganska snyggt med mycket tatueringar. Jag kan tänka mig hur min och den yngre generationen ser ut när vi blir pensionärer, många kommer att vara fullt dekorerade. Härligt!

Framförallt är det inte längre bara män, sjömän och kriminella som får gå fullt ut längre. Det är befriande för det innebär ju även att bara för att man är tatuerad så är man si eller så...

tisdag 27 oktober 2009

Glöggtider?

Vad jag förstår så har det börjat tallats på glöggen i stugorna. Är den här tiden lagom att börja eller är det för tidigt? Kan det vara en orsak att få i sig lite alkohol en vardagskväll eller är det längtan till julen? Kommer dottern fortsätta att vara brunett eller gå tillbaka till blont?

Sj, Sj, gamle vän, skyller ifrån dig gör du än

Nu replikerar SJ med att säga att det var Peter i rullstolens fel att han inte kunde gå av i Uppsala. Han hade inte beställt ledsagning.

SJ. Fy, vad det låter illa att skylla ifrån er. Be om offentlig ursäkt och fixa så att alla kan spontanåka statens järnvägar i stället.

Dagens ord

Altruism.

Det är både definitionsmässigt och begreppsmässigt vackert.

Sorry

Fick veta att jag hade lite väl hårt ordbruk i förra inlägget. Det är nu åtgärdat.

måndag 26 oktober 2009

Jag vete huún


...om jag, trots att jag försöker vara fördomsfri och öppen skulle vilja äta godis som är formade som könsdelar;
- åh gud vad jag är sugen på en geléballe.
Nej, jag skulle inte tro det.

Dagens ord är två ord

Vet hut!

Det var väl länge sen man hörde eller sa det. Men snyggt är det.

söndag 25 oktober 2009

Sj, Sj gamle vän

Ja Peter fick en trevlig lördagkväll. Not. Han kom inte av tåget i Uppsala därför att personalen inte kunde med mokajängen för att få ner rullstolen på perrongen....Ja, vad säger man? Och Sverige som ska vara tillgängligt även för människor med funktionsnedsättningar nästa år.

Ja, tjena.

Läs mer på:
http://http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6012278.ab#

Min (lilla) flicka

Har precis satt min dotter på bussen till Östersund då det slår mig vad stor hon blivit. Hon frågade inte hur hon skulle göra ifall det var något byte av buss eller vad hon skulle göra när de andra skulle ta matpaus, vilket hon vägrar att göra. Det betyder en viss mognad. Och för att inte tala om målmedvetet resande och äventyrande. Härligt!

Men känslan av att förlora henne till en del finns också där. Men shit, det är ju vad livet handlar om; att med små, små steg, ta klivet ut i vuxenvärlden.

lördag 24 oktober 2009

Adventsmiddag

Vi brukar alltid fira adventsmiddag hos min mor. Det är jag och familjen, brorsan och syrran med familj. I år blev det lite tidigare än förr i och med att kära mor ska åka till Thailand redan om någon vecka. Och som vanligt blev middagen - intressant.

fredag 23 oktober 2009

Dagens ord

Petite

Visst är det härligt.

Av princip

Av princip tittar jag inte på programserien "Ensam mamma söker". Men däremot så råkade jag se en av morsorna som propåade det kommande avsnittet genom att säga "bla, bla, bla ståtrosa". Vilket efterföljdes av ett skratt. Som ni kanske förstår så hörde jag bara ordet ståtrosa, och jag är inte mer korkad än att jag kan förstå ordets innebörd.

Men hur f-n kan en tjej få en ståtrosa när hon inte har något som står givakt? Det är så förbannat fattigt när man tar efter männens vokabulär.

torsdag 22 oktober 2009

Morgontankar

På väg hem från Arlanda så lyssnade jag på Mix Megapol där radioprataren berättade hur hon som nybliven 20-åring fått pengar av hennes föräldrar som de sparat till henne under hela hennes uppväxt.

Då kom återigen mina tankar om det här med att spara till barnen. Jag förstår inte riktigt vitsen. Jag köper att man sparar till barnens körkort och så, men annars. Jag kan bara tänka mig själv, jag skulle ha rest upp pengarna.

Hon Mix-Megapol-tjejen, hon festade upp pengarna som hennes föräldrar sparat till henne.

Hmmm

På Blocket:
Har en liten pygmé igelkott på snart 2 år som jag tyvärr måste sälja pga flytt till mindre lägenhet. För mer info maila eller ring.Bur och tillbehör ingår i priset.
Jag:
Ja, den verkar ju ta mycket plats.

Det är dags nu

Idag ska kyrkomötet rösta ja till homovigslar. Inte en dag försent. Grattis alla som älskar.

onsdag 21 oktober 2009

Är det bara jag

Som tycker att det är lite väl tidigt att affärerna har börjat med julgrejjor. I mitten av oktober? Det brukar väl i alla fall vara efter Alla helgons dag. Vad jag kommer ihåg i alla fall.

Men trots att jag tycker att det är lite väl tidigt är det lite mysigt. Jag börjar se fram emot advent, glögg och pepparkakor. Det är mysigt det.

Dagens ord 2

Uppercut.

Smaka på den du.

Ny soffa


Typ den här soffan vill jag ha nu.

Dagens ord

Mångfacetterad.

Tjusigt ord, inte sant?

Varför?

Måste alla modebloggare skriva varifrån kläderna de har på sig är ifrån. Eller alla inredningsbloggare vart sakerna är ifrån? Varför gör man all denna gratisreklam?

Varför kan man inte bara låta folk inspireras istället för att man kopieras?

Dagens lögn

Stod det förra inlägget för. Sant: att jag är less på minimalism. Lögn: att jag vill ha exorcism.

Men skitkonstigt är det, jag dras till barock och rokkokå, kan inte ens stava till det......

Leda

Nu är jag trött på minimalism. Nu vill jag ha exorcism.

Spanien


Jag bodde i södra Spanien när jag var yngre. Det var väldigt lärorikt; jag lärde mig dricka kaffe i och med att jag älskade Irich coffey, jag lärde mig använda bh, jag lärde mig att man kan leva i ett land i flera år utan att kunna språket ordentligt samt mycket, mycket mer användbart nu i rollen som förälder. För kom inte och säg att jag inte har levt och sett det mesta, för det har jag.


Hur kom jag att tänka på detta då? Jo, serru. Vi har startat upp en grupp på Facebook för dem som var i Fuengirola under de åren jag var där. Det var ett grundgäng som var där under mer eller mindre alla år sen var det folk som kom och gick, från alla delar av jorden. Nu är det en tjej som lagt upp en massa bilder från den tiden, bland annat på två galna grabbar som efter några år körde ihjäl sig på motorcykel. Det blir både lite ledsamt i ögat att se bilderna samtidigt som det är härligt eftersom det var, trots omständigheterna, ett härligt liv vi levde där och då.


Vilt, galet och helt underbart.

Gårdagskvällen

I går kväll var det sista, ja, allra sista gången jag var ordförande i barnens skolas lokala styrelse med föräldramajoritet. Jag har varit det i så många år så jag har glömt när jag började. Men i och med att barnen gått vidare till högstadiet så känns det inte så aktuellt längre....

Det känns så skönt. Nu ska jag inte vara så aktiv på ett tag. Men det har varit lärorikt och spännande. Och jisses vad folk tycker olika än jag.

tisdag 20 oktober 2009

Skitungen

Ha, ha, ha, ha. Ett mörker lägger sig över staden. Idag tog jag skitungen. På bar gärning. Det känns skönt. Så j...a skönt.

måndag 19 oktober 2009

Shiiiiit.... vilken novis jag är

Googlade på: "hotell Pattaya barn"...... Resten får ni tänka ut själva.

Men nästa gång jag googlade använde jag "barnfamilj" istället för bara "barn". Usch!

Usch!

Idag luktade Lillkissen blöt blöja. Inte trevligt. Lillkissen blev tvättad med Wella hårschampo. Det tyckte han inte var trevligt. Lillkissen luktar gott nu. Mjao!

New York

När jag känner mig lite låg tänker jag ofta på New York, hur mycket jag gillade den stan. Min och mannens favoritställe var Washington square park. Den parken var som den miljö som jag brukade förkasta i filmer med:
-Åhhh, gud så töntigt, ännu en amerikansk film som vill visa på mångfald och kreativitet, troligt att det händer så där mycket olika saker på ett och samma ställe....ja, tjena.

Men ja. Det händer. Parken är ett levande bevis på det. Det satt små installationer av människor som satt och jammade, någon sjöng, någon dansade. Ett par steg bort var det en liten manskör som höll låda, någon jonglerade ännu längre bort; inte för att få in pengar utan för att han tyckte det var roligt..... Bilden nedan är för skön, kolla snubben till vänster, med snickarjeansen och för all del, han i som dansar i fören på bilden, ja, det var en snubbe det.
















Annars var det imponerande med de höga husen såklart. Det var väldigt häftig vy att stå på Madison Ave en söndag och kunna kolla långt långt bort mot Central Park, nästan inga bilar, blå himmel och ett sånt perspektiv. Helt sjukt galet.




söndag 18 oktober 2009

Begåvning

Jag är väldigt begåvad med att kunna stänga ute allt brus. Det visar sig väldigt väl på musiktexter; kan inte en enda.

Kajsa Bergqvist

Tycker att hon verkar vara en snäll och trevlig person. Men vad f-n har hon gjort med håret?

Huset

Jag och dottern smög runt drömhuset idag igen. Det huset gör mig så lycklig. Det är inte frivilligt från hennes sida. Absolut inte. Det görs endast under hot. Men jag kan ju inte gärna smyga omkring själv, då ser jag ju ut som värsta dåren. I vilket fall sa hon surt idag:
- Men mamma, det spelar ingen roll hur mycket du springer runt och smyger här, det är inte till salu, det kommer inte att bli till salu. Och ifall det skulle bli till salu skulle det bli så dyrt att du inte skulle kunna köpa det. Och om det inte skulle bli så dyrt skulle det bli budgivning så att det skulle bli dyrt i alla fall. Det slutar i vilket fall bara med att du blir ledsen.

Nu kanske ni tycker att jag har en klok dotter. Inte jag, jag tycker hon är cynisk. Hon har inte riktigt förstått det hela. Jag vill inte bara ha det där huset. Jag ska ha det där huset. Någon gång.

Just nu

Spelar ESK mot Östersund i fotboll. Vem vinner och vem förlorar? Vi väntar på resultatet med spänning.

Hur går det?

Har ni fått in movesen med Leroy? Om inte, så börja träna nu.

lördag 17 oktober 2009

Ica-reklamen

Fram för mer människor med synliga handikapp i media.

Magnus, Brasse och Eva






Körslaget har sex körledare och en ska bort. Vilken är det?











Ni får tänka till riktigt ordentligt.....




Mångfald

Jag gillar mångfald och tillbringar därför kvällen med att titta på Körslaget. Vi får se om min teori om utslagning gäller; först åkte bögen, ikväll åker blatten, nästa lördag åker lappen, därefter åker lillbruden, sen far dansbandsfjanten, efter det blir det snälla-snälla-bruden. I vilkte fall blir det bara Ola kvar.

Hmmm. Jag vill inte att det ska bli som det här, men det är så jag tror. Vi får väl se.

Dansa med Leroy så länge:
http://www.youtube.com/watch?v=3LmmCYxe5k0

fredag 16 oktober 2009

Nej

Visst ja, jag var ju inte bjuden. Shit, jag har så lätt för att leva mig in i saker.....

Kungliga bröllopet forts.

Nu har jag helt snöat in på det där bröllopet. Kan inte sluta tänka på om det vore mitt barn som skulle gifta sig med någon av kungligheterna. Jag kan ju bara se till mig själv. Skulle jag få ordningsregler att förhålla mig till under själva festligheterna. Jag, som gillar att diskuera; skulle jag få något slags förbud mot att börja diskutera kungahusets vara eller icke vara? Eller hur man kan ärva en roll som de gör. Och hur skulle det tas emot om jag började diskutera patrialkatet?

Många frågor men så få svar. Jag får väl fundera och göra lite undersökningar. Jag får väl börja räkna ner helt enkelt. Till bröllopet med stort B.

Kungligt bröllop

Slogs av tanken om kommande bröllop mellan kronprinsessan Viktoria och Daniel. Inte om bröllopet som sådant eftersom det kan man ju lätt föreställa sig. Jag menar, variationen mellan kungliga bröllop lär ju inte vara så stor. Nej, mina tankar föll på middagen och Daniels föräldrar. Att komma från Ockelbos kalas till ett kungligt bröllop; hedersgäster dessutom. Spända och fyllda av förväntan. Jag hoppas att inte någon av dem är svag för spriten. För hur går det då?

Tur det inte är min unge som ska gifta sig kungligt. Jag kan bara tänka in mig själv i situatioen; åh, hej, åh, hå......raj, raj. Skål!

- Åh, fy! Hemska tanke.

Som en dans

Ibland när jag skriver tycker jag att det flyter på som en dans, eller en melodi. Jag kan inte sluta fundera på om jag har fått bättre anlag för att spela piano i och med att jag blivit flink på att skriva på tangentbordet.

Eller spelar det in att jag mer eller mindre är tondöv.

Då var det helg igen

När söndagseftermiddagen kommer, kommer jag kunna njuta av: rena fönster, ren bil och förhoppningsvis rent samvete.

Barnen har diverse aktiviteter så det blir en väldigt lugn helg. På gott och ont.

Mannen hemma igen

Nu har det varit mer borta än hemma. Shit, det blir som att vara på besök i sitt eget hem. Inte bra.

Två veckor kvar

Om två veckor fyller mina tvillinggrabbar 13 år. Tänk att de blir tonåringar.

Det börjar märkas att det snart är födelsedag med tanke på humöret hos den ena av dem. Det är på något vis att han ska ta ut all besvikelse innan, gardera sig liksom, över det han inte kommer att få. När det kommer till kritan och det är födelsedag brukar allt bli jättebra i vilket fall. Jag tar under dessa "hemskveckor" på mig rollen och är "hemskmamman" och säger nej till allt han önskar, så att han får lite distans till det hela. I och med att hela situationen är så negativ ändå.

Vi brukar alltid göra något speciellt dagen till ära. Det brukar vara att vi föräldrar är lediga, frukost på sängen; en bricka med ljus, godis, o`boy, och sedvanlig plättårta med hallon. På dagen brukar vi åka på något äventyrsbad, ha med oss god matsäck för att sen äta på restaurang på kvällen. I år har vi inte hört så många sådana önskemål, vilket är tur, för vi har planerat något helt annat. Men roligt. Förhoppningsvis!

Efter grabbarnas födelsedag kommer oron inför julen.....och i år lär det ju inte bli bättre, när det är som ett nytt blad i och med att vi åker till Thailand. Ja, det lär ju bli mycket tjafs innan vi kommer iväg. Men det är det ju värt.

torsdag 15 oktober 2009

Pang på rödbetan

Eller. Inte. Det blev inte så gott som jag trodde det skulle vara. Och jag som längtat efter det så länge. Ja, ja. Pang på nästa grej jag längtat efter.

Debatt

Jag och en kamrat diskuterade huruvida man ska ha med sig en present när man går bort eller ej. Hon upplever att det går att likna med att man betalar för sig, samt att det bara blir extra komplicerat. Jag tycker att det inte behöver vara något speciellt men att det är respektfullt om man går på kalas att ha med sig något till dem som ordnat det. Självklart finns det tillfällen då man inte ska ha med sig något; när man samlas i all enkelhet, eller när alla är med och bidrar till festen, i min mening alltså.

Men tänk på hur olika vi upplever de sociala spelreglerna, eller normerna. Det finns ju inget rätt eller fel, bara hur man tycker och känner.

Ungarna

Har börjat svära. Det var på tiden.

onsdag 14 oktober 2009

YES!

Another day in paradise.

Ungar som skriker över finnar, som inte hittar sina saker, som inte äter tillräckligt mycket frukost, och som springer ifrån innebandyklubborna.

I`m so blessed.

Nya rön

Att det inte finns någon vetenskaplig förankring till att amning är bra för att minska allergier. Amning kanske inte är så bra.

Ragnar, du kanske kämpar i onödan.

Rödbetspremiär

Och nu snackar vi inte hårfärg, utan det är riktiga rödbetor här. Skrubbade och rena, 175 grader i ugnen en timme, så får vi se vad det blir för kalas.

För mig i alla fall.

Idag skriver Aftonbladet:

"Under 2008 ökade antalet skilsmässor i Sverige med 3 procent jämfört med 2007. Totalt skilde sig 21 377 par. Den vanligaste skilsmässomånaden var oktober, enligt siffror från Statistiska Centralbyrån."

I år blir det nog bättre med tanke på att det är så fint väder.

Påpekas bör...

....att det inte är någon brådska med den persiska mattan.

Det är lite saker som måste falla på plats först; jobb, övertyga mannen om att drömhuset även är hans drömhus, få de som bor i huset att förstå att det är vi som ska bo där. Sen så kan lilla mattan få flytta in.

Som sagt det lär ju dröja ett tag.

News for me

Att jag vill ha en persisk handknuten, lite sliten, lite solblekt matta.

Johanna, kan du knyta persiska mattor?

måndag 12 oktober 2009

Mörker och snö

Fick mig för första gången på länge längta efter pepparkakor och lussebullar.

Denna morgon...

...bjöd på snöoväder på vägen till Arlanda, hem också för den delen. Snöoväder och mörker. Huvva....

Här är jag nu:


Inspirationsmässigt ligger känslan i bordet på bilden...., nej, det är nog inte bara bordet, det är nog hela bilden som sådan.

söndag 11 oktober 2009

Total förnedring

Det kan bli vad som helst på tv:n när man är fem i familjen; fotboll, Disney, trista sit-coms och diverse annat i mitt tycke skit. Men idag var gränsen nådd; hela familjen Osborne har någon slags show på 6:an där de tar upp en man på scenen och för varje remsa han vaxar får han och frun en flygresa inom USA och den femte och sista vaxremsan är finalen med en resa till New York. Lilla fröken Osborne vaxar och resten av familjen sitter i kungastolar på scenen inför en gigantiskt stor publik och kommenterar det hela.

Ja, vad gör man inte för pengar - sänker sig nu under vattenytan. Ugh!

Fest!

I går kväll var vi på fest. Det som skulle vara inflyttningsfest blev utflyttningsfest. Värd/festparet flyttar snart till Tromsö, långt, långt upp i Norge. Festen då? Stimmig, härligt surrig och en massa memory lane. Fest när det är som bäst!

Sponsor

Man ska ju tacka sponsorer. Jag gör det här och nu; tack morsan för resan till Thailand. Tack för att du gör det möjligt. Vi är så glada för det så.

fredag 9 oktober 2009

Man gör aldrig rätt...

Vi har flyttat från landet till stan. Pojkarna har börjat hängt på ungdomsgården ute på vischan. Det går ju liksom inte ihop.

Som ni förstår..

...så slutar uppdateringen om pojkarnas pubertala åkommor här och nu.

20 dagar kvar....

....till Ed fyller 13 år. Idag var det dags för hans första finne.

Fredagstipset

Alla vet ju att PRV är rigida i sitt bedömande av namn. För att komma undan det har jag ett tips; om namnet ni vill ge ert gossebarn är Elvisp, då börjar ni med att byta efternamn till exempelvis Petterson, vilket inte är så svårt, sen döper ni sonen till Elvis.

Så snart detta är klart kan ni stoltsera med att sonen har ett orginellt namn samt att ni lurat hela systemet.

torsdag 8 oktober 2009

21 dagar kvar....

...Tills Buster blir 13 år. Idag var det dags för hans första finne.

Absolutely Fabulous

Tittade på ett par avsnitt igårkväll. Skrattar lika gott åt programmet idag som förr. Blev lite vemodig dock. Jag påminner i vissa sammanhang lite väl mycket om Eddy.

onsdag 7 oktober 2009

Svenska hjältar

Jag har hittat den hjälte jag vill utnämna till Aftonbladets "dagens hjälte". Det är tvillingmamman som stöttat sin biologisk födda flicka till att få byta identitet till pojke. Det kräver mod att sätta sig emot samhällets normer och värderingar. När det kommer till frågor som dessa så är vi en bunt stenåldersmänniskor som över lag har lite förståelse, respekt och empati.

Heja Heja, för föräldrar och andra vuxna och barn som och vågar stå på sig mot samhällets normer och stenåldersvärderingar.

Läs mer på:
http://http://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/article5923030.ab

Ingen allvetare jag inte

Men jag kan lova dig att jag kan en massa om Thailand nu. En massa ytligt tjafs, som: regnperioder, vackra öar, vart det är oroligt, vart det är roligt, vart det är äckliga gubbar och att kungen bär gult.

Allt för att göra sig beredd.

Generationsfråga eller ej?

Har hjälpt kära mor att plocka ur sin lilla stuga idag. Och ja, det gick. Med nöd och näppe lyckades jag mest hålla käften om att hon drar på sig så mycket saker, eller mångt och mycket skräp, i mitt tycke. Tänk er motsatsen till Svenskt tenn.

Men hon är snäll.

måndag 5 oktober 2009

New York

Bättre sent än aldrig, lite bilder från när vi var i NYC.
Bilderna är på Empire state building taget genom fönstret på hotellet, samt ute på gatan brevid oss (fifth. ave).



Jiiiiiiiiipie!

Nu är det bokat och klart. 22 December bär det av. 19 dagar i sol och värme.

Härligt, härligt, härligt!

fredag 2 oktober 2009

Tänkvärt

I alla fall för mig. Ibland är det så lätt att tycka synd om sig själv att man; läs jag, glömmer alla som har det så förbannat mycket värre.

Thailand

Jag vill åka till Thailand i jul. Det vill jag verkligen. Men eftersom inte jag och mannen ses speciellt ofta och att den tiden då han är hemma oftast går till att uppdatera varandra om det liv vi lever, äta och skita så har vi inte hunnit göra en seriös koll av det hela.

Men en sak är säker, för varje dag som går så blir resorna allt dyrare. Skitdyrt helt enkelt. Usch och fy! Men shit vad jag vill.

Trevlig helg

Alla underbara människor.

Har medvetet försökt att hålla mig ifrån ordet "underbar" i och med att jag tycker att det missbrukas rätt så ofta, eller rättare sagt alldeles för ofta där det i stället skulle stå; mysigt eller kanske trevligt. Men nu fick jag som sagt stå tillbaka för mina egna åsikter eftersom det finns massor av människor som är underbara av olika anledningar; en kan ju vara att vi alla är unika, det är ju underbart i sig.

Igen...

Precis när våra håller på och ta slut kommer det igen. "Vadå", undrar ni säkert nyfiket. Plastpåsarna, svarar jag då. De förbannade plastpåsarna. Skitbra kvalite säger de som vet. Jag antar att de har rätt, de som vet. Vi använder dem som kattskitpåsar, och ja, de är de bra på.

Vi har alltså tjugo 3-pack som vi ska bli av med. Alla som vill ha kvalitéplastpåsar för att frysa in bär, kött eller bara använda för kattskit. Hör av er. De säljs för det facila priset av 60 pix per packe.